Beskrivelse Ecuador

Ecuador er et spændende, farverigt og kontrastfuldt land. Med traditioner der kan spores tilbage til inkarigets tid, influeret af koloniseringens indtog og påvirkeligt af den moderne verden, udspiller sig en unik kultur, i et land der rummer alt fra kyst, højland, jungle og øer.

Ecuador er et land i den nordvestlige del af Sydamerika, det ligger ud til Stillehavet og grænser til Colombia mod nord og Peru mod syd. Ecuador er opkaldt efter ækvator, som løber igennem landet. Hovedstaden hedder Quito. Indbyggerne i landet taler spansk og oprindelige sprog, bl.a. quichua, en dialekt af quechua.  Størstedelen af befolkningen hører til den romersk-katolske kirke

Ecuador er fuld af liv og oplevelser, spændende skikke og traditioner og ikke mindst en foranderlig natur, der slår benene væk under dig. Efter sydamerikanske forhold er Ecuador et lille land, men naturmæssigt er det et af de mest varierede i verden.  Ecuador kan inddeles i 3 naturlige regioner: kysten, højlandet og amazonasområdet. Over halvdelen af befolkningen bor i kystområdet, hvor det økonomiske liv er domineret af produktionen af eksportafgrøderne bananer, kakao, ris og kaffe. Højlandet ligger mellem de to højderygge, der indgår i Andeskæden og er præget af subsistenslandbrug. Ecuador har også vulkaner, blandt andet en af verdens højeste aktive vulkaner.

Landet består desuden af Galápagosøerne 1000 km ude i Stillehavet, som er kendt for deres unikke dyreliv med bl.a. Galápagos landskildpadder og en mængde forskellige fuglearter.

På trods af oliefund og en vis industriel udvikling i kølvandet heraf er landet fortsat et af de fattigste i Sydamerika. Befolkningen er dog åben og imødekommende – det er op til dig selv, hvor meget du vil engagere dig – jo mere åben du er, jo mere udbytte får du