Jardín de Amor

Skolen Jardín de Amor, ”Kærlighedens have”, er et projekt for landsbyen Santa Maria de Jesus’ fattigste børn. Skolen er udelukkende finansieret af donationer og får ingen midler fra det offentlige. Børnenes skolegang afhænger i høj grad af de volontører, der kommer og går. Lederen af projektet, Julio, er en meget engageret mand, der virkelig kæmper for skolens overlevelse og lægger liv og sjæl heri!

Langt størstedelen af indbyggerne i byen er maya-indianere og har Kaqchikel som førstesprog og spansk som andetsprog, hvilket også gælder eleverne. Børnene kommer fra familier med en børneflok på op til 13 og lever ligesom 60 % af befolkningen i Guatemala på eller under fattigdomsgrænsen. Rent praktisk betyder det, at børnene er underernærede, beskidte og går i alt for småt eller for stort tøj. De flestes familier lever af at arbejde i markerne eller sælge grøntsager på markedet.

Der går ca. 90 børn i skolen, nogle har timer om formiddagen og andre om eftermiddagen. Klasserne er af forskellige størrelser og hovedsageligt opdelt efter alder, trods det at nogle af eleverne først starter som 9-10-årige. Fælles for børnene er, at de er meget ivrige efter at lære, kærlige, glade for opmærksomhed og fysisk kontakt, samt at de generelt har en utrolig positiv indstilling til livet! Som volontør eller studerende får man et stort ansvar på projektet, og med dette ansvar følger en frihed til at strukturere undervisningen i de forskellige fag, som man finder det bedst, og ikke mindst en masse fantastiske oplevelser af at have gjort fremtiden for en gruppe dejlige børn en smule nemmere!