Kids Restaurant

Et SFO lignende projekt hvor børnene/de unge bliver undervist i forskellige sproglige og kreative fag samt lektiehjælp – og ikke mindst restaurantfaget.

Projektet er opstartet af en hollandsk kvinde, Tessa, og derudover er der tilknyttet 3 lokale medarbejdere samt 1 anden kvinde fra Holland.

Ud over de kreative fag bliver de undervist i alt hvad det har med “restaurant” at gøre; arrangere, lave mad, vaske op og servicere gæsterne. De har deres egen interne restaurant, hvor de holder åbent hveranden fredag. Børnene er med i hele processen og ’de voksne’ er der kun til at guide og hjælpe dem. Børnene tjener de drikkepenge de får, som bliver givet til dem sidst på året, så de har en form for opsparing, hvor de kan hjælpe deres familier med at købe gaver, mad osv. til julen.

Der er stor mulighed for, som både frivillig og studerende, at beskæftige sig med lige netop det, man brænder for. Personalet er meget åbne for nye ideer, men det vil være noget den frivillige selv får ansvaret for. Ellers er der også mulighed for at assistere i den nuværende undervisning, hvis man har mere lyst til det. De tilbyder samtidig engelsk undervisning til forældrene og voksne i landsbyen et par aftener om ugen.

Både børn og voksne er utroligt imødekommende og venlige, og det er et rigtig dejligt sted at være.

Der er ca omkring 50-75 børn tilknyttet projektet.
Der er mulighed for at få vejledning som studerende.
Placeret i San Caspar mellem San Juan og Antigua – ca. 10 min kørsel fra Antigua.

Udover dette projekt har Tessa også iværksat et andet initiativ, hvor hun hjælper familier, der har et barn født med ganespalte, med at få en operation. Der er rigtig mange henvendelser, men det er desværre ikke alle, hun kan hjælpe. Her vil man som volontør også have mulighed for at tage med ud og besøge familierne og være med i hele processen – det sker ca. et par gange om måneden.

Det er et super dejligt sted med mulighed for at få ansvar og give noget videre til nogle, der ikke har så meget.