Los Bomberos

Her arbejder de både som brandmænd og ambulancereddere. De arbejder 24 timers vagter, to hold skiftevis, og der arbejder alt lige fra paramediciner til mekanikere på stationen. Nogle er ansat med løn andre arbejder frivillig.

Volontører vil kunne arbejde med alt fra rengøring af biler/udstyr til at kunne komme med ud på kald. Pga. den frivilliges sikkerhed er det den pågældende leder, der bestemmer om det vil være for usikkert som frivillig at komme med – det er dog sjældent det er sket.
Den frivillige vil derudover blive undervist i førstehjælp på spansk og vil evt. senere kunne få mulighed for at være den ’bombero’, der hjælper patienterne.

Stationen ser stor hjælp i at få frivillige både pga. de ekstra hænder, men også pga. meget få af dem taler engelsk, og i Antigua er der fra tid til anden en turist, der har brug for hjælp, hvor den frivillige her også vil være til stor hjælp for brandfolkene.
De er rigtig interesserede i at lære mere engelsk, så det vil også være muligt for den frivillige at drage nytte af sine engelskkundskaber og undervise dem i engelsk – hvis man ønsker det. Omvendt er det også en rigtig god mulighed for at for øvet sit spanske netop pga. de manglende engelskkundskaber iblandt de ansatte.

Projektet er placeret lige bag markedet og busstationen i Antigua.