Evaluering fra Diana 2015

Værtsfamilien
Jeg havde en god værtsfamilie, som dagligt tog sig af mig, og var meget tålmodig ift mit spanske læringsproces. De var gode til at give mig plads til at være alene, samt invitere mig til diverse familie komsammen, så jeg rigtig kunne få et indtryk af de lokales liv og kultur. Dog blev der ikke gjort ligeså ofte rent, som jeg havde fået besked på og toilettet var ofte stoppet. Dog var familien åben og kærlig, og tog sig godt af mig!

Spansktimer
Spanskundervisning var hjælpsom, dog mener jeg ikke at 4 uger er nok ift man som pædagogstuderende skal arbejde på projekt, hvor det sproglig i den grad har været nødvendigt for mig. Det kunne have været rart, hvis man ud over de 4 ugers spanskundervisning kunne få supplerende spanskundervisning fx 2 timer om dagen, når man startede på projektet, idet man kun lærer de basale i de første 4 uger, hvilket slet ikke har været nok ift at skulle arbejde med mennesker.

Mundo skole
Skolen har været rigtig brugbart og hjælpsom, når man har haft brug for råd og vejledning i de forskellige udfordringer man har stået i. Månedsmøderne har været meget faste og meget hjælpsom, idet jeg har kunne dele mine tanker med Lillian, som har været rigtig sød, åbent og venlig.

Projekter

Los Patojos
Om morgen har det været rigtig fint at arbejde med børnene, dog følte jeg mig ikke særlig velkommen og jeg var meget overladt til mig selv. Dog havde jeg en klasse, som jeg underviste i engelsk, som jeg kom rigtig tæt på, og hvor jeg også havde et godt samarbejde med læreren. Om aftenen har det været rigtig svært at arbejde med de unge i det jeg sprogligt ikke kunne forstå eller kommunikere med dem. Ud over det har det været rigtig svært for mig at være åben og imødekommen når jeg fra starten får fortalt af både lederen og min vejleder at de ikke kan lide frivillige og helst ikke vil have noget med frivillige at gøre. Dog gav jeg min forståelse for deres fordomme, men følte ofte at denne fordomme omkring frivillige hindrede mig i at udføre nogen form for pædagogisk arbejde eller blev set ned på. Jeg følte mig ikke tryg ift at kunne dele mine tanker med min vejleder og leder, hvilket gjorde det meget frustrerende at komme på arbejde.

Jeg kunne ikke fornemme deres forventninger til mig, idet de slet ikke blev synliggjort eller sat fra starten da jeg startede, hvilket gjorde at jeg konstant følte at jeg var prøve eller skulle vinde deres tillid. Det påvirkede mig rigtig meget personligt, hvilket gjorde at min selvtillid blev lavere og min energi var ringe. Jeg prøvede at læse forskellige ting, som kunne være relevant ift den situation jeg var i, men valgte til sidst at skifte projekt.

Jeg følte mig ikke til noget gavn, men mere som en belastning eller et problem. Jeg følte ikke at jeg blev taget særlig seriøst, hvilket gjorde at jeg blev meget usikker på mig selv.

Alotenango
Jeg blev mødt med stor forventninger, hvor jeg blandt andet også skulle oplyse min kompetenceevner og hvilket område jeg gerne vil arbejde med.
De var gode til oplyse mig ift ændringer, ferier, aktiviteter mm. Med den korte tid jeg havde, var de meget åben for de forskellige aktiviteter jeg gerne ville udføre, og giv mig plads til at lære børnene og de unge at kende. Jeg kunne altid snakke med nogen, hvis jeg havde spørgsmål. Alle lærerne var hjælpsomme ift det sproglig og når jeg havde svært ved at forklar noget på spansk. Jeg havde et super godt samarbejde med dem alle, og de gav mig plads til at lave de aktiviter jeg havde sat, og hjalp kun, når jeg havde brug for det.
Et rigtig god projekt som jeg varmt vil anbefale til andre frivillige eller studerende.

Mundo organisation
Det har været rigtig rart at kunne snakke med Marie om de forskellige ting, som jeg i starten havde svært ved at fortælle. Hun har været åbent, lyttende og venlig og det har været rigtig dejligt at have hendes støtte da jeg skiftede projekt. Jeg er glad for at hun har kunne opdatere mig omkring situationen, uden at skulle gå i detaljer om projektets meninger, der højt sandsynligt ville sårer mig. Hun har været en god støtte og meget hjælpsom, og det har været rart at have en kontakt person, som også befinder sig i Guatemala, idet vores vejleder i Danmark ikke har været særlig behjælpelig.

Informationerne inden vi rejste til Guatemala, kunne godt være mere fokus på projekterne og de forskellige udfordringer man hertil kan komme til at møde. Det har været rigtig vigtigt at få de informationer omkring landet og sikkerheden, dog gjorde det mig også meget påpasselig med at gå ud, idet frygten allerede var meget stor inden jeg rejste.

Alt i alt vil jeg varmt anbefale organisationen for andre, Som ønsker at lave frivilligt arbejde.