Rejsebrev Andreas, marts 2014

Her kommer min første opdatering fra mit ophold her i Guatemala – bedre sent end aldrig, er det ikke det man siger?

Jeg bor hos den sødeste familie i San Juan del Obispo, og bliver sørget så godt for, at jeg føler det til i starten var ved at blive for meget – derfor fik jeg forklaret familien, at jeg meget gerne ville hjælpe til med de huslige pligter, så jeg også føler jeg bidrager med noget, og på den måde blive en mere integreret del af familien. Det har de taget til sig med taknemmelighed, og derfor har jeg fået lov til at lave mad, vaske tøj og røre rent. Vi er derfor endt med, at komme meget tættere på hinanden og vi får en masse sjov ud af at snakke om de kulturforskelle, der er imellem Danmark og Guatemala. Johanne og jeg er i dag blevet færdige med sprogskolen, og skal på mandag starte med at arbejde. Jeg starter på Obras Sociales de Santo Hermano Pedro, og Johanne starter på Casa Jackson. Det glæder vi os begge to meget til, og føler os godt rustede efter 4 uger med intensiv spanskundervisning. Undervisningen har været helt i top for mit vedkomne, og jeg føler, at jeg har forbedret mig meget i denne periode. Jeg har haft to super gode lærere, som har været helt med på at have fokus på den mundtlige del, som jeg har lagt op til. Det har været fedt at kunne blive mødt på det punkt. Den eneste kritik jeg kan komme med angående skolen i Antigua, er at de ikke var særligt glade for, at vi ikke havde valgt vores projekter inden vi ankom, og derfor var det svært at få den med på ideen om at skulle ud og besøge projekterne i løbet af de første uger. Faktisk endte det med, at det var os selv, der skulle tage intiativ til at besøge projekterne i vores fritid. Dette var dog ikke sådan et stort problem, når jeg er på et nogenlunde niveau med mit spansk, men jeg kunne forestille mig at det ville have været svært for en person, at være afsted på egen hånd uden en lærer, når man ikke er på samme niveau rent sprogligt. Det synes jeg, at du skulle have af vide til de næste, der bliver sendt afsted i troen om, at de får meget vejledning, når de er fremme.

Ellers har vi det som sagt strålende, og skal i denne weekend til Copán i Honduras og besøge maya-ruiner, bestige endnu en vulkan og ellers slappe lidt af, og forbrede os mentalt til at skulle starte på arbejde på mandag. Jeg tænkte på om det ikke var muligt, at lave en gruppe på Facebook, hvor vi kan lave updates løbende, for personligt bruger jeg mere Facebook til at opdatere, poste billeder og skrive om livet her i Guatemala? Måske har du allerede én, som du kunne sende et link til?

Håber du og dine kære har det godt hjemme i Danmark, og jeg skulle hilse fra en masse af de søde mennesker, som jeg har mødt her i byen, og som også kender dig(Helene)!