Rejsebrev Tomas, maj 2014

Nu har vi rundet vores første 3 måneder i Guatemala, og er derfor lige over halvvejs i vores ophold.

Alt går stadig rigtig fint, og jeg er langt fra blevet træt af landet, kulturen og ikke mindst det projekt jeg er i. (Jadin de amor)

Dog er dagene i projektet blevet meget anderledes end lige da vi startede.
Vi er gået fra en almindelig dag med vores 4 børn i egen klasse, til nu at have flere børn, med en del udskiftning.
Der var sågar lidt over en uge, hvor der slet ikke kom nogle børn, hvor vi derfor fik bygget et cement areal til børnene, som fungere som en bedre skolegård, hvor det er blevet muligt at spille boldspil, samt andre aktiviteter.

Der er åbenbart en del problemer med et ministerium, som gør at de faste lærer ikke må undervise som normalt, og en hel del af børnene i projektet er derfor stoppet med at komme, eller kommer mindre ofte.
Lige for tiden kommer der mellem 12-20 børn om formiddagen, for at modtage undervisning, og vi laver forskellige aktiviteter med dem. Nogle dage kommer der en fast lærer på skolen, og andre dage er vi kun os frivillige/studerende.

Vi har snakket med Julio om det, men han ved ikke hvornår det bliver normalt igen, og er generelt en travl mand, med mange bolde i luften.
Dagene flyver af sted i projektet, hvor vi stadig bliver udfordret, får fede oplevelser og ser en gruppe børn, som sætter enormt meget pris på de initiativer vi tager.
Det er en hverdag med mange oplevelser og interessante iagttagelser, men vi får også et indblik i, hvor mange udfordringer de her børn har i livet.

Vores bolig kan vi stadig ikke klage over. Vi bor stadig i et dejligt hus i en lille hyggelig by. Vores udlejer Juan Fransisco kommer forbi næsten dagligt og passer have, og er en meget snaksaglig mand, som gerne vil lærer spansk fra sig og nyder en lille sludder. Vi er sågar kommet hjem til en ren opvask og et nyvasket gulv.

Jeg ser frem til de næste 3 måneder, og kan mærke at der er mange ting, som jeg kommer til at savne, når jeg kommer tilbage til Danmark.
Visummet er også blevet fornyet, så jeg er klar!