Rejsebrev fra Emma 2016

Jeg boede i den lille by San Juan del Obispo uden for Antigua. Her boede jeg hos den sødeste familie. En mor med hendes to børn. Børnene var henholdsvis 11 og 16 år. De var søde og åbne fra start af og spurgte meget ind til Danmark og de forskelle der var på Danmark og Guatemala. Vores værtsmor skal have rigtig meget ros for hendes gode væsen og varme personlighed. Hun snakkede spansk i et forståeligt tempo til os, så det hjalp rigtig meget. Jeg er rigtig glad for at jeg valgte at bo i San Juan del Obispo i stedet for Antigua. Det er en rigtig hyggelig by med søde mennesker og charmerende huse. Jeg boede ved den samme familie igennem hele mit ophold.

I den første måned fik jeg undervisning på en sprogskole. Det fungere rigtig godt med eneundervisning og det er også en ret god idé at man skifter lærer efter 2 uger. Jeg havde to søde lærer, der ikke snakkede engelsk og det var faktisk helt fint. Jeg deltog desværre ikke i så mange af skolens aktiviteter da jeg de første 2 uger havde senere fri. Dem jeg nåede med på var udmærket og spændende. Når vi havde spørgsmål var personalet på sprogskolen rigtig gode til at hjælpe og give vejledning.

Efter den første måned med spanskundervisning begyndte jeg på mit projekt. Jeg var frivillig i projektet ”Guaderia Infantil” der har med børn fra alderen 1,5- 6 år. Her var jeg i vuggestuen. Personalet var rigtig søde ved mig og børnene var helt aldeles skønne. Med mit projekt nåede jeg at være med i kirke og deltage i et optog. Hver fredag holder de aktivitetsdag for alle børnene og det er rigtig hyggeligt at være med til. Jeg vil ikke anbefale at arbejde i vuggestuen hvis man vil have rigtig meget ud af sit spansk, da de helt små børn jo ikke rigtig snakker. Men hvis man gerne vil have et par dejlige timer med nogle små børn er La Guaderia Infantil helt klar et dejligt sted at være. Man har mulighed for at være på alle afdelinger i projektet for at se hvor man helst vil være, så der er noget for alle.

Inden jeg kom til Guatemala havde jeg kun hørt skræmmehistorier om landet, så da jeg ankom blev jeg positivt overrasket over landet. Landet er utroligt smukt, og det kom ret meget bag på mig hvor forelsket jeg blev i landet og menneskerne.