Rejsebrev Mustafa Marts 2012

Beklager for at du får rejsebeskrivelsen nu, men du kender det meste af historien. Jeg mistede mit fly i San Diego, da jeg skulle mellemlande. Så jeg vil helst foreslå at man næste gang vælger en rute uden om USA., der var mange andre personer 1. tyskere, to fra belgium og 3 andre som også skulle besvare en masse åndsvage spørgsmål og mistet deres fly, men jeg ringede samme aften til mit flyselskab og forklarede dem situationen, de vil helst ikke gøre noget, da de mente at det ikke var deres skyld, men jeg fik dem til finde plads til mig i den næste fly og kun hvis det var plads også at betale prisforskellen på, ellers skulle jeg vente 12 timer mere. Men heldigvis kom jeg ikke til, men til gengæld tyskeren skulle af med ca. 160 Euro. For resten ingen af de telefoner i lufthavn virkede, så jeg vil anbefale at man har en mobil fra Danmark som virker i resten af verden.   

;-)Ellers var det rart at nå frem til Guatemala og bo hos familien i San Juan del bespo. De var meget søde, hjælpsomme og gæstfrie. Efter skole afslutning, flyttede jeg til Antiqua, og bor nu hos en anden familie. Jeg synes der rart at man kunne få lov til komme i skolen, få hjælp til forskellige ting, benytte internet og drikke kaffe. Jeg har startet i praktikstedet Nuestros Ahijados, hvor jeg hjælper, underviser 1. klasse børn. Lige nu er jeg i gang med læringsmålene som skal sendes inden 17. marts, da efter det kan bedre planlægge relevante projekter og aktiviteter til børnene. For resten jeg har tænkt mig at bl.a. en tur til zoologisk have, vil virkelig blive en livsoplevelse for børnene i min klasse, om jeg må bruge nogle af de 1500kr. som vi har til rådighed, og skulle bare gemme kvittering, så jeg kan få pengene tilbage i Danmark?

Før jeg skulle vælge projekt, startede Mie, Laura og mig med at besøge mange projekter inden for vores område, som gave os meget gode overblikke over hvad er det foregår forskellige steder, og hvilke projekt er bedst at lære og arbejde med. Det var først i sidste uge hvor jeg valgte hvor jeg skulle være (Projekt) og snakkede med koordinatoren. Jeg skulle arbejde med børn i alderen 6-8 år “normale”, og skal deltage i aktiviteterne og undervisning/vejledningstimerne i klassen, mine kollegier og læreren i klassen er meget søde og åbne for projekt ideer, og jeg føler, jeg har stor frihed i forhold til det. Jeg fører logbog hverdag, og regner jeg med at referere til det, i forhold til praktik dokumentation.

Ellers går det også ok med sproget, men det kræver lidt energi synes jeg, jeg kan godt nogenlunde snakke på spansk på problemløsningsniveau. Vi alle sammen fra min seminar mødes tit med hinanden, og jeg ser Mie og Laura næsten hver dage da vi arbejder samme sted, og jeg synes vi bruger meget hinanden og snakke og reflektere over projekterne og arbejdet næsten hver gang vi ses.

Kærlig hilsen

Mustafa Ahmadi