Rejsebrev fra Tomas, marts 2014

Første evaluering af praktikken og opholdet i Guatemala.

Her går det fint, og jeg er kommet godt i gang med praktikken i projektet ”Jardin de Amor”.

Den første uge, var Jonas og jeg med på sidelinjen i en klasse, hvor vi hjalp lidt til og ellers bare iagttog, og snakkede lidt med børnene. Det var fint nok til den første uge, men sidst på ugen begyndte det at blive ret kedeligt. Vi fik derfor snakket med lederen, Julio, om at det her var en del af vores uddannelse, og om det ikke kunne lade sig gøre, at få en gruppe børn selv, eller bare have lidt mere indflydelse på dagen. Det kunne vi fint, og ugen efter fik vi 4 børn, som nu er vores klasse. Normeringen kan vi ikke brokke os over J. Det har været spændende at komme i gang med, og udfordrende. De er vant til en skoledag som er meget struktureret, hvor de ikke har meget tid med underviseren, og må derfor ofte klare sig selv, eller bare gemme sig væk i klassen, hvis de skulle have lyst til det. Men det går ikke helt i en klasse med kun 4 elever og 2 undervisere. Det er også specielt at være blevet ”skolelærer”, da det ikke helt er det vi havde håbet på. Vi laver derfor, også mange andre aktiviteter, end tal og bogstaver, og vi har på fornemmelsen at vores børn, får meget ud af dagene med os. Så det er super.

Alle børnene er rigtig søde, og de vil meget gerne lege med os, og vi finder på forskellige aktiviteter, som vi laver med dem. De er nemlig ikke vant til organiseret leg eller at de voksne går ind i legen. Det syntes det er rigtig skægt.

Skolen er en smule ustruktureret, og vi får ikke meget information, om hvad der skal ske af fælles aktiviteter i løbet af en uge, men der har så vidt jeg har forstået, været noget strejke for lærende, så den sidste uges tid, har været lidt speciel. Hvor vi har lavet aktiviteter med hele skolen 2 timer om formiddagen, fordi lærende ikke har ville undervise.

Julio er rigtig god at snakke med, og er en mand med mange visioner, som gerne vil gøre meget forat vores praktik bliver god.

Der ud over er vi flyttet i eget hus i San Juan, og er kommet rigtig fint fra familierne, som vi stadig ser af og til i byen.

Vi har ikke haft vores første månedlige samtale med Lilian fra El Mundo, men vi har en aftale med hende d. 27.

Alt kører der ud af, og vi har det alle godt i Guatemala.