Evaluering Anne og Mette 2008

Mundo

Under planlægningen af rejsen har Mundo været meget hjælpsomme og har arrangeret en individuel løsning, som passede til vores ønsker og kompetencer. Denne løsning var så individuel, at den strakte sig udover Mundos rammer og krav. Planlægningsfasen supplerede vi med et af Mundos informationsmøder, som vi fandt inspirerende, selvom den var målrettet en anden målgruppe. Derimod synes vi ikke, at Mundo var særligt synlig umiddelbart lige inden afrejse (efter endt betaling) og under selve rejsen.

Hjemmesiden har vi fundet hjælpsom og informativ i alle faser af planlægningen og under rejsen. Under økonomi står der, at Mundo ikke anbefaler at medbringe dollarsedler med en værdi større end 100. Vi havde store problemer med at veksle og anvende $ 50 og $ 100 sedler, og vi mener derfor, at anbefalingen bør være $ 20 sedler eller mindre.

Sprogskolen og familien

Vi boede ved hver vores familie i Cuenca, hvor vi gik på sprogskole. Begge familie tog varmt imod os og gjorde alt for, at vi skulle føle os godt tilpas i deres hjem. Vi havde vores egne værelser og fik lækker mad.

Vi modtog ene undervisning 4 timer dagligt. Lærerne var engagerede og kompetente til at undervise. Det kunne have været rart, hvis lærerne havde kendt vores formål med sprogskoleopholdet og dermed kunne forberede os til projektet. Selvom lærerne var dygtige, var det hårdt at blive undervist så intensivt.

Vi vil helt klart råde andre til at bo i Cuenca, da byen har meget at byde på, selvom den ikke er så stor.

Projektet og New Horizons

Det projekt vi deltog i var på Hospitalet Oscar Jandly, Galapagos, hvor vi hjalp med at måle værdier på patienterne, før de skulle tilses af en læge ambulant. Vi deltog i projektet som en del af sidste år af vores sygeplejerskeuddannelse i Danmark. På projektet blev vi modtaget godt, men vi manglede introduktion til arbejdet, som vi blev kastet direkte ud i. Personalet havde stor tillid til vores kompetencer, og derfor arbejdede vi meget selvstændigt. Dette var både en fordel og en ulempe. Vi ser dette som en stor ulempe, hvis projektet modtager ufaglærte volontører på sammen måde.

Den information om projektet, vi fik på New Horizons’ kontor i Quito, stemte ikke overens med den oplevelse, som vi havde på Galapagos. New Horizons fik projektet til at lyde mere spændende og omfattende, end det var.

Opholdet generelt

Opholdet har været lærerigt både fagligt og personligt. Det har været en store oplevelse at lære en anden kultur at kende. Dette har vi både erfaret via opholdet ved familierne i Cuenca og hospitalsopholdet på Galapagos.

Eventuelt nogle gode råd til kommende volontører eller forbedringer

Et godt råd til kommende volontører er at væbne sig med tålmodighed, når de skal hæve med VISA i bankerne, da det ikke er alle banker, der modtager danske VISA. Men prøv – for der er et hav af banker!